Extra 500 Ft kedvezmény - kuponkód: FLY500 (min. 15.000 Ft feletti rendelések esetén)

Kedves Vásárlóink! 2023.05.29-én, hétfőn a csomagfeladás és a kézbesítés szünetel! A rendelések leadása zavartalanul működik. 
Szállítási idő: 1-4 munkanap

Kérdése van? Keressen minket bizalommal: info@flylite.hu

BLOG

Kínában hamarosan jöhetnek már a dróntaxik!

2020.11.22 18:00
Kínában hamarosan jöhetnek már a dróntaxik!

Az EHang lehetőséget kapott Kínától, hogy megmutathassa a világnak, hogy a drónok általi utasszállítás korábban eljön, mint bárki gondolta volna.  

 

 

 

 

 


Hamarosan jönnek a dróntaxik! Az EHang lehetőséget kapott Kínától, hogy megmutathassa a világnak, hogy a drónok általi utasszállítás korábban eljön, mint azt bárki gondolta volna.  

A múlt hónap végén az EHang bejelentette, hogy felgyorsítja városi légi mobilitási műveleteit, mivel Kína létrehozta az első pilóta nélküli civil repülési-kísérleti zónákat (UCAEZ), amelyek lehetővé teszik az EHang és más vállalatok számára, hogy tesztelhessék a személyszállításra használatos drónjaikat.

Az első pilóta nélküli polgári repülés kísérleti zónái 13 várost fednek le, amelyek az alábbiak: Peking, Sanghaj, Hezhou, Hangcsou, Zigong, Anyang, Nanjing, Tianjin, Yulin, Shenyang, Dongying, Anqing és Ganzhou.

Az új zónák lehetővé teszik az olyan drónokkal foglalkozó cégek számára, mint például az EHang, hogy biztonságos módon tesztelhessék légi járműveiket anélkül, hogy aggódniuk kellene más légtérben tartózkodó repülőgépek vagy drónok kapcsán fellépő esetleges veszélyek miatt.

Az EHang-nek nagyon fontos, hogy a pilóta nélküli légijárműveik minél hamarabb megkezdjék működésüket az utasszállítás, városnézés, logisztika, tűzoltás, sürgősségi mentés és az elsősegély területén.

A zónák nyitásának köszönhetően az EHang fejébe vette egyéb kézbesítési szolgáltatások indítását is, a Kínai Polgári Repülési Hatóság (CAAC) és az UCAEZ irányításával együttesen. Ez lehetővé teszi, hogy a drónok elfogadottabbá váljanak a kínai városok felett és remélhetőleg a világ többi részét ösztönözzék a kialakuló trend követésében.

Májusban a CAAC bejelentette, hogy rövidesen megkezdi ezeknek a kísérleti zónáknak a bevezetését, hogy megszervezze és megkönnyítse az ipar számára a drónokkal való munkálatok elindítását. Emellett az UCAEZ (pilóta nélküli civil repülési-kísérleti zónák) lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy aktívan részt vehessenek a drónfejlesztésekkel kapcsolatos projektekben (utasszállítás, légi városnézés, csomagszállítás, légi tűzoltás, sürgősségi mentés, elsősegély), valamint az ebben érdekelt vállalatoknak pedig a már meglévő infrastruktúra használatba helyezését, illetve alkalmazását.

Forrás: https://dronedj.com/2020/11/19/ehang-to-accelerate-operations-as-china-launches-flight-zones/

Árukereső.hu