Extra 500 Ft kedvezmény - kuponkód: FLY500 (min. 14.000 Ft feletti rendelések esetén)

Szállítási idő: 1-4 munkanap

Kérdése van? Garanciális igényt szeretne bejelenteni? Keressen minket bizalommal: info@flylite.hu

BLOG

Kiszivárgott az új DJI FPV drón!

2020.12.05 19:58
Kiszivárgott az új DJI FPV drón!

Hamarosan újabb DJI modell kerülhet a piacra?

 

 

 

 

 

 


Kiszivárgott az új DJI FPV drón! Hamarosan újabb DJI modell kerülhet a piacra?

A DJI FPV drónról való hírek és képek twitteren keresztül szivárogtak ki, a lehetséges specifikációkkal és megjelenési dátummal együtt. Az összes kiszivárogtatott információ OsitaLV-től származik, és azt sugallja, hogy az FPV drón DJI általi bejelentésére még az év vége előtt sor kerülhet.

Vessünk egy pillantást a képekre:

A két képet megnézve láthatjuk, hogy a DJI FPV drón ugyanazzal az FPV szemüveggel várható, amelyet tavaly dobott piacra a DJI. Ugyanakkor az FPV drón egy megújult vezérlővel/távirányítóval érkezik, amelynek vadonatúj dizájnja és kialakítása van.

A dobozon rögtön szemet szúrhat a „DJI FPV Combo” felirat, ami arra utal, hogy ez egy RTF csomag. Na de mit is jelent ez? Azt, hogy a csomag tartalmaz drónt, távirányítót és FPV szemüveget is. Korábbi tapasztalatok alapján elképzelhető, hogy a Combo kiszerelés mellett egy alap csomag is érkezik a vásárlók számára. 

Úgy tűnik, hogy az új modell matt műanyag házzal rendelkezik, amely valószínűleg a drón GPS-ét és más intelligens elektronikáit, vagy más szóval az agyát tartalmazza. Az akkumulátort a drón hátuljába helyezték el. Továbbá láthatunk egy hűtőbordát a drón elülső részén, amely arra szolgál, hogy a kamera megfelelően hűtve legyen repülés közben.

A képeken nem látható a drón kamerája, ezért egyelőre erről nem tudunk információval szolgálni, azonban feltételezésünk, hogy ezen a téren is meglepetések érhetnek minket a modellel kapcsolatosan.

Most rápillanthatunk egy másik fotóra a drónról, amely hátán egy ellenőrzőlistát is kiszúrhatunk, valamint, hogy a drón furcsán, különféle matricákkal lett tele ragasztva. A checklist-en úgy tűnik, hogy néhány elem már pipát kapott, ami azt sejtetheti, hogy a kiskereskedőhöz eljuttatandó terméket már tesztelik, hogy minden megfelelően működik-e.

Specifikációk

Osita a tweetjében azzal indít, hogy "Ha a drón valóban kijön, akkor ezek lesznek a specifikációk". Ez számunkra két dolgot jelenthet. Nem biztos abban, hogy a DJI mikor tervezi megjelentetni a drónt vagy egyszerűen csak azért mondja, hogy szórakozzon velünk.

A tweet legvégén ezt a hónapot is megemlíti lehetséges megjelenési dátumként. Ennek lehet némi igazság alapja, mivel a DJI egyik fő embere Brendan Schulman azt állította, hogy a DJI még nem fejezte be idén a termékeinek kiadását. (Ezt leszámítva mi úgy gondoljuk jövő év januárjában lehet aktuális és reális az új drón megjelenése.)

Most egy kicsit beszéljünk specifikációkról. Osita állítja, hogy a drón 4K 60fps fedélzeti kamerával rendelkezik. Megemlíti még azt, hogy a drónnak 5 hüvelykes kellékei lesznek és egy erőteljes 6S akkumulátorral fog működni (22,2V -os akkumulátor = 6 cella x 3,7 V).

A vadiúj drón bizonyára a már korábbi DJI drónoknál is megszokott három móddal lesz ellátva, amelyek lehetővé teszik az akár 150 km/h -ás végsebesség elérését (S-mód). A másik két vezérlési mód valószínűleg a cinematic (lassabb) és a „normális” lesz.

A DJI FPV drón a már megszokott alap funkciókkal is rendelkezni fog, mint például a mozgatható kamera vagy az RTH (Return to Home) funkció, ami vészhelyzetben biztonságosan hazahozza a drónt.

FPV távirányító: 

Úgy tűnik, hogy az új távirányító a BETAFPV Lite 2 és a TBS Tango 2 irányító karjához hasonló kialakítású, azonban DJI gyártmányú.

A vezérlő kar mindkét oldalán egy kis tároló helyet láthatunk a joystickok számára (a DJI évek óta alkalmazza ezt a praktikus megoldást), amely lehetővé teszi, hogy biztonságosan tárolja őket. Feltételezhető, hogy a vezérlőkar USB-C típusú bemeneti porttal rendelkezik majd.

Van azonban még egy szemet szúró újdonság a távirányítónál, egy nagy antenna az elején, mely teljesen új formát öntött. (Azt gondoljuk, hogy ez az antenna az elődjeinek egy új verziója, ami megoldást jelenthet egy jobb minőségű jeltovábbításra.)

Árukereső.hu