Extra 500 Ft kedvezmény - kuponkód: FLY500 (min. 12.000 Ft feletti rendelések esetén)

Szállítási idő: 1-4 munkanap

Kérdése van? Keressen minket bizalommal: info@flylite.hu

BLOG

A DJI Mavic Mini 199 grammos verziója

2020.11.18 18:20
A DJI Mavic Mini 199 grammos verziója

Miért csak Japánban kapható a világ legkönnyebb Mavic Mini drónja? (199g)

 


Japán egyedül rendelkezik a Mavic Mini drón egy speciális változatával, amely bemutatja, hogy a DJI hogyan alakítja át termékeit a kormányzati előírásoknak megfelelően. (199g!)

A 249 grammos Mavic Mini a DJI eddigi legkönnyebb drónja, azonban van még egy könnyebb verzió, amelyet beszerezhet Japánban!

A japán modell súlya mindössze 199 gramm. Összességében ez 50 grammal kevesebb, mint a globálisan ismert változat (249 g), annak ellenére, hogy azonos méretűek. Ez azonban nem véletlen: Japán drónbiztonsági szabályai szerint 200 g határérték alatt van, vagyis a tulajdonosoknak nem kell engedélyt szerezniük a 150 méter fölötti repülésekhez. A DJI képviselője megerősítette, hogy a modellt kifejezetten az előírásoknak megfelelően hozták létre.

Jó hír azoknak a japán vásárlóknak, akik el akarják kerülni a bürokratikus szóváltásokat, de a kényelemnek ára van! A speciális drón kisebb, mindössze 1100 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Ellentétben a 30 perces repülési idővel, amellyel az eredetileg ismert modell rendelkezik, a japán Mavic Mini repülési ideje 18 percre korlátozódik, valószínűleg ez magyarázza azt, hogy miért csak 199 g. A DJI, a drón súlyán az akkumulátor változtatásával tudott csökkenteni (Az eredeti akkumulátor 2400 mAh kapacitással rendelkezik, ezzel szemben a japán verzió mindössze csak 1100 mAh névleges értékű. )

Világszerte a drónok növekvő népszerűsége rengeteg biztonsági kérdést vet fel. Miközben a pilóták egyre izgalmasabb, látványosabb helyeket keresnek, ahol repülni tudnak, a kormányok új törvényeket hoznak annak szabályozására, hogy ezek a drónok merre és milyen magasra kerülhetnek.

Nem ez az első eset, hogy a DJI a kormány rendeleteinek megfelelően módosítja a drónjait. Az Egyesült Államokban azzal a váddal szembesültek, hogy termékei biztonsági fenyegetést jelentenek az országukra, ez esetben a DJI módosításokat végzett az Enterprise típusú drónjain, hogy az megfelelhessen az ottani előírásoknak. A megoldás megakadályozza, hogy a drón továbbítsa az adatokat harmadik feleknek vagy a DJI-nak.

Forrás: https://www.scmp.com/tech/gear/article/3036229/why-lightest-mavic-mini-only-available-japan

Árukereső.hu