Extra 500 Ft kedvezmény - kuponkód: FLY500 (min. 12.000 Ft feletti rendelések esetén)

Szállítási idő: 1-4 munkanap

Kérdése van? Keressen minket bizalommal: info@flylite.hu

BLOG

DJI Mini 2 vs Mavic Mini

2020.11.11 16:56
DJI Mini 2 vs Mavic Mini

A DJI november elején hozta ki legújabb drónját, a DJI Mini 2-t. Kielemeztük kellő részleteséggel a két drón közti különbséget.

 

 

 

 

 


A DJI Mini 2 VS DJI Mavic Mini: A legújabb DJI Mini 2 összehasonlítása zseniális elődjével

Akár évek óta drónozol, vagy újonnan érdekel a drónozás, drónfotózás, a DJI minden esetben a legmegfelelőbb drónt kínálja az Ön számára. DJI  drónok bármilyen formában és méretben kaphatók, a topográfiai feltérképezéshez használt kereskedelmi drónoktól a szabadidős célra szánt drónokig. Az új Mavic Mini 2 megjelenésével, a DJI ügyfeleinek egy még jobb minőségű kezdő drónt adott, amely képes megállni a helyét a nagyobb, erősebb modellekkel szemben is.

De hogy viszonyúl pontosan ez az új Mini 2 a Mavic Mini-hez? Mindkettőjüknek ugyanaz a kicsi, könnyű kialakítása, de a videó készítés és a repülési képességek terén nagyban különböznek. Lefedjük a két Mini közötti különbségeket, és hogy miért a Mini 2 az egyértelmű győztes.

DJI MAVIC MINI : KISEBB , KÖNNYEBB , JOBB

Amikor a DJI Mavic Mini először megjelent, figyelemre méltó volt, hogy az összes DJI drón közül a legkisebb. 249 gramm ultrakönnyű súlyával a Mavic Mini tökéletes indító drón volt bárki számára, aki új a drónok világában. Elég könnyű és kompakt ahhoz, hogy elférjen a tenyerében, könnyen elfér a zsebében, és magával viheti egy hegyi kirándulásra, hogy lenyűgöző kilátást nyerjen a csúcsokra és a völgyekre. A kis súly abban is ideális volt, hogy a Transport Canada által meghatározott 250 g-os súlyhatár alá esik, vagyis a repüléshez nincs szükség engedélyre vagy regisztrációra. Ez új felhasználóknak adott szabadságot és rugalmasságot, hogy bárhol repülhessenek a Mavic Mini-vel, anélkül, hogy aggódnának a papírmunka miatt, vagy véletlenül megsértenék az előírásokat. (2021. január 1-jétől, viszont Magyarországon minden drón repülést regisztrálni kell a HungaroControl alkalmazásában.)

A Mini 2 ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, kivéve párat. Ugyanolyan könnyű és kompakt méretű, továbbfejlesztett kamerával és dinamikus szoftveres funkciókkal kombinálva a DJI Mini 2 elhagyja a Mavic Mini néhány hátrányát, és megfizethetőbb alternatívaként mutatja be magát a Mavic néhány másik modelljéhez képest.

Íme néhány a DJI Mini 2-höz tartozó legnagyobb upgrade-ek listájából:             

1. Hosszabb repülési idő

Míg az eredeti Mavic Mini repülési ideje 30 perc volt, a Mini 2 ezt a repülési időt egy perccel meghosszabbítja, összesen 31 perc repülési időre. Bár úgy tűnik, hogy egy perc nem sok különbséget jelent, bármely tapasztalt drónhasználó tudja, hogy minden másodperc számít repülés közben. Ha erdei fák között navigál, vagy csak a QuickShots módok egyikével vacakol, a hosszabb repülési idő segít megtalálni a tökéletes felvételt, mielőtt lemerül az akkumulátor.

2. 4K kamera

A DJI Mini 2 legújabb upgrade-je, hogy rendelkezik olyan kamerával, amely 4K videókat képes rögzíteni másodpercenkénti 30 képkocka mellett ,valamint 12 megapixeles állóképek készítésére is alkalmas. Ez egy jelentős frissítés a Mavic Mini 1-hez képest, amely csak 2.7K videofelvétel készítésére volt képes. Az új Mini 2 kamera négyszeres digitális zoommal is rendelkezik.

3. Nagyobb repülési távolság

Egy másik csodálatos új frissítés, amely a Mini 2-hez érkezik, a továbbfejlesztett repülési távolság akár 10 km. Míg a Mavic Mini csak 4 km-re korlátozódott, a Mini 2 OcuSync 2.0 átviteli rendszere jelentősen kibővíti a hatótávolságot. 2,4 / 5,8 GHz-es automatikus kapcsolást használ az interferencia és a jel elhalványulásának csökkentése érdekében, lehetővé teszi megbízható videoátvitel fenntartását repülés közben. Ez egyenlővé teszi a DJI Mini 2 repülési tartományát a Mavic csoport néhány drágább modelljével. (Azért nem érdemes elrepülgetni egy drónnal sem kilométerekre..)

4. Új távirányító

A DJI Mini 2 új, a Mavic Air 2 távirányítóhoz hasonló stílusú távirányítóval érkezik. Ez az új távirányító nemcsak hosszabb akkumulátor-élettartammal rendelkezik, hanem ergonómikus kialakítással is, amely kényelmesebbé teszi a fogását. Az integrált antennák és az okostelefon csatlakoztatására szolgáló alkatrészek tovább növelik a felhasználói élményt, és a Mini 2 drón repülését sokkal simábbá és szórakoztatóbbá teszi.

 Bal oldali képen a DJI Mini 2, jobb oldalon pedig DJI Mavic Mini látható

A fentebb bővebben felsorolt frissítések mellet sok más újdonság jött számunkra, mint például:

  • Nagyobb repülési sebesség
  • Erősebb szél ellenállás
  • USB-C az adatátvitelhez és töltéshez

Forrás: https://www.drdrone.ca/blogs/drone-news-drone-help-blog/dji-mini-2-vs-mavic-mini

Árukereső.hu